18 Σεπ 2013

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης, Καλαμάτα 2013 (μέρος Β)

Τελετή έναρξης


Tο Σάββατο 14/09  ολόκληρη η Ελληνική αποστολή είχε συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο του αγώνα για την προκαθορισμένη τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ελεύθερης κατάδυσης 2013. Όλες οι ομάδες έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα εορταστική. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των εθνικών αποστολών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι ότι ξεχνάνε την σημαία της χώρας τους με αποτέλεσμα να τρέχουν πανικόβλητοι σε καταστήματα της πόλης ώστε να προμηθευτούν μία. Φυσικά και η Ελληνική αποστολή δεν θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα... Ευτυχώς για καλή μας τύχη το ξενοδοχείο εξυπηρέτησε τόσο εμάς όσο και τις υπόλοιπες χώρες.
 
Η Ελληνική αποστολή


Η παρέλαση των αθλητών πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της πόλη με αρκετό κόσμο να ήταν ήδη συγκεντρωμένος εκεί αρκετή ώρα πριν. Φιλαρμονική ορχήστρα συνόδευε την παρέλαση των ομάδων κάτω από την εκφώνηση του δημάρχου της πόλης. Ακολούθησε η επίσημη φωτογράφιση των ομάδων καθώς και ένας πολύ όμορφος μπουφές με παραδοσιακά φαγητά της Μεσσηνίας.


Σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF)


Αποτελέσματα ανδρών
Morgan Brouc'his, Χρυσό μετάλλιο -87m CNF
 Την Δευτέρα ξεκίνησε το πρώτο από τρία αγωνίσματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα. Από πλευράς ξένων αθλητών είχαμε στην πρώτη θέση για τους άνδρες τον Γάλλο Morgan Bourc'his με επίδοση 87m (βίντεο). Ο πρωταθλητής Γαλλίας στην συγκεκριμένη κατηγορία και πλέον πρωταθλητής κόσμου, ''έπαιξε'' πολύ έξυπνα τον Νεοζηλανδό παγκόσμιο ρέκορντμαν Williame Trubrigde. Ενώ όλοι περίμεναν μία δήλωση κοντά στα 95 μέτρα από τον Γάλλο εκείνος με έκλπηξη δήλωσε 87 μέτρα, 2 μέτρα λιγότερα από το-άνετο- εθνικό ρεκόρ που είχε πετύχει λίγες μέρες νωρίτερα εδώ στην Καλαμάτα στα πλαίσια ενός mini event για εθνικά και παγκόσμια ρεκόρ. Μάλλον το ίδιο σκεπτικό με όλους τους υπόλοιπους έκανε και ο Williame Trubrigde που βρέθηκε ξαφνικά σε μειονεκτική θέση κατεβάζοντας το σχοινί στα -96 μέτρα! Δυστυχώς ο αθλητής από την Νέα Ζηλανδία έχασε τις αισθήσεις του λίγα μέτρα πριν την επιφάνεια αφήνοντας τον Γάλλο να πανηγυρίσει μία άνετη νίκη καθώς επίσης και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε ατομικό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 Ελληνικός απολογισμός

Από Ελληνικής πλευράς είχαμε την Δανάη Βαρβέρη να καταρρίπτει άλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ, το τρίτο μέσα σε διάστημα 10 ημερών με επίδοση 40 μέτρων, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 5η θέση της τελικής κατάταξης! 

Αποτελέσματα CNF στους άνδρες
Στους άνδρες ο Γιώργος Σακκάς είχε κάνει την μεγαλύτερη δήλωση από όλους τους Έλληνες αθλητές με -64 μέτρα. Όμως ο Γιώργος έκοψε την προσπάθειά του στα -36 μέτρα λόγο κακού χειρισμού της εξίσωσης. Αν η βουτιά του ήταν έγκυρη θα είχαμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε ένα χάλκινο μετάλλιο... Η προσπάθειά του όμως όλες αυτές τις μέρες ήταν ιδιαίτερα σημαντική και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 

Ο Άρης Ιωαννίδης ανάρρωσε πλήρως από τον τραυματισμό που είχε στο αυτί του εδώ και μερικές μέρες. Είχε δηλώσει 52 μέτρα και τελικά έκοψε και αυτός την προσπάθειά για μόλις 3 μέτρα! Σωστή η κίνηση από τον ίδιο μίας και δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρισκάρει για έναν ακόμη τραυματισμό ο οποίος θα του στερούσε την συμμέτοχη του στο αγώνισμα του FIM το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 21/09. 

Τέλος ο Δημήτρης Κούμουλος έβγαλε εις πέρας την βουτιά του στα -50 μέτρα λαμβάνοντας λευκή κάρτα από τους κριτές καταλαμβάνοντας έτσι, την 8η θέση της τελικής κατάταξης.




Αποτελέσματα Γυναικών

Natalia Molchanova WR -69m
Η αθλήτρια από την Ρωσία Natalia Molchanova κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών με -69μέτρα βελτιώνοντας το δικό κατά ένα μόλις μέτρο. Η καιρικές συνθήκες την ώρα της βουτιάς της παγκόσμιας πρωταθλήτρια ήταν ιδανικές πραγματοποιώντας την βουτιά μετά από 3 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Το ''πρωτόκολλο έξοδο'' της όμως δυσκόλεψε το έργο τόσο το δικό της όσο και των κριτών μιας και η ίδια φλερτάρισε με το ''Balck out'' για αρκετά δευτερόλεπτα. Στο τέλος όμως η προσπάθειά της δικαιώθηκε και αντίκρισε από τους 4 κριτές την λευκή κάρτα. Βίντεο από την προσπάθεια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εδώ


Σταθερά βάρη με πέδιλα (?)....

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε ο έλεγχος Doping των αθλητών και στην συνέχεια βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το ενδιαφέρον πλέων στρέφεται στο πιο δημοφιλές αγώνισμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT).
Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθούν οι χρόνοι έναρξης των αθλητών καθώς και οι επιδόσεις τους οι οποίες όπως ακούγεται από στόμα σε στόμα θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Μείνετε συντονισμένοι..

Πληροφορίες και στο Facebook









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου