11 Απρ 2015

Διοργάνωση ''ATHENS APNEA 3''

Την Κυριακή στις 5 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε αγώνας άπνοιας στην περιοχή της Παλλήνης στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον των αθλητών ήταν αρκετά μεγάλο  με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 50. Η περίοδος αυτή είναι η πιο κρίσιμη όσον αφορά την προετοιμασία των αθλητών εν όψη των επερχόμενων εθνικών αγώνων (Ελλάδας , Κύπρου) που θα πραγματοποιηθούν σε περίπου ένα μήνα, οπότε ο αγώνας αυτός ήταν ουσιαστικά σαν μία ''πρόβα generale'' τόσο για τους 'Ελληνες όσο και για τους Κύπριους αθλητές.

Η Κυπριακή αποστολή
Η συμμετοχή των αθλητών από την Κύπρο κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν καθώς τους τελευταίους μήνες τα παιδιά που θα σας παρουσιάσω παρακάτω προπονήθηκαν και προπονούνται επί καθημερινής βάσεως υπό την επίβλεψή μου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Komanetsi aquatic & fitness centrer στην πόλη της Λευκωσίας, ώστε να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή τους φόρμα.

Οι αθλητές που αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε αυτό τον αγώνα ήταν οι Γιώτης Αντωνίου στο αγώνισμα της δυναμικής άπνοιας με διπλά πέδιλα (DYN), Κώστας Κωσταντίνου επίσης στην κατηγορία με διπλά πέδιλα και  Γιώργος Όξινος στα αγωνίσματα της δυναμικής με διπλά πέδιλα (DYN) και χωρίς πέδιλα (DNF).

 Δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα

Με τον Γιώργο Όξινο λίγο πριν την προσπάθεια
Για την Κυπριακή αποστολή πρώτος αγωνίστηκε ο Γιώργος Όξινος στο αγώνισμα της δυναμικής άπνοιας χωρίς πέδιλα (DNF) . Στόχος εξαρχής ήταν η κατάρριψη του εθνικού ρεκόρ που είχε πραγματοποιηθεί στον περσινό εθνικό αγώνα της Κύπρου από τον Κάκο Λευκωνoiτζιάτη με επίδοση 108 μέτρων.  

Κατά την διάρκεια της προσπάθειας Ο Γιώργος ακολούθησε πολύ σωστή τεχνική και τακτική στον ρυθμό με το οποίο έπρεπε να κολυμπήσει κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα να τερματίσει την προσπάθεια στα 125 μέτρα πραγματοποιώντας μία άνετη έξοδο, βελτιώνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο κατά  17 μέτρα το ρεκόρ που είχαμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο. Για τον ίδιο αλλά και για εμένα δεν αποτέλεσε έκπληξη η επίδοση αυτή μιας και στις προπονήσεις έχουμε προσεγγίσει αρκετές φορές αυτή την απόσταση.



Δυναμική άπνοια με πέδιλα


Τελευταίο αγώνισμα της ημέρας ήταν η δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα. Η πιο δημοφιλής κατηγορία η οποία κλέβει τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό από τους παρευρισκόμενους μιας και οι επιδόσεις που πραγματοποιούνται είναι άκρως εντυπωσιακές. 

 

Δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα 123μ
  Σε αυτό το αγώνισμα ο αθλητής Κώστας Κωνσταντίνου πέτυχε επίδοση 123 μέτρα ξεπερνώντας κατά πολύ το ατομικό του ρεκόρ. Οι επίδοση του Κώστα μέχρι εκείνη την στιγμή τον έφερνε στην τρίτη θέση της κατάταξης δίνοντάς του ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για τους επερχόμενους αγώνες της Κύπρου. 

Αν και για τον ίδιο η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη με αρκετά μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις ( μόλις με 2 μήνες προπόνηση) έδειχνε να είναι σε εξαιρετική φόρμα τόσο στην δυναμική όσο και στην στατική όπου έχει βάλει υψηλά τον πήχη για τον Παγκύπριο αγώνα άπνοιας στις 17/05.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της δυναμικής άπνοιας αναγκάζεται να έχει τα χέρια κάτω λόγο ενός τραυματισμού στον ώμο δημιουργώντας αντίσταση μέσω της κακής υδροδυναμικής θέσης που έχει το σώμα του εκείνη την στιγμή. Κάτι τέτοιο τον υποχρεώνει να καταβάλει περισσότερες δυνάμεις και να καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου σε κάθε του πεδιλιά. Με λίγο καλύτερο προγραμματισμό στις επόμενες προπονήσεις θα τα πάει εξίσου περίφημα και στους εθνικούς αγώνες Κύπρου σε περίπου ένα μήνα. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της προσπάθειας του Κώστα εδώ.


136m δυναμικής άπνοιας
Τελευταίος για την Κυπριακή αποστολή αγωνίσθηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου . Αν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους υπόλοιπους έκλεψε την παράσταση διανύοντας απόσταση 136 μέτρων που αποτελεί και νέο προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο. Επίσης η επίδοσή του τον ανέβασε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τον κατά πολύ εμπειρότερό του Δημήτρη Κούμουλο με 138 μέτρα. Ο Παναγιώτης τους τελευταίους μήνες έχει δείξει σημάδια μεγάλης βελτίωσης. Με αργή αλλά σταθερά ανοδική πορεία κατάφερε να φτάσει μερικά μέτρα πίσω από το εθνικό ρεκόρ που κρατάει ο Κυριακού Κώστας από το 2006 με 149 μέτρα. Για τον ίδιο αλλά και για εμένα το ρεκόρ αυτό αποτελεί στόχο- όνειρο το οποίο είναι πιο κοντά από όσο φαντάζει. Βίντεο από την προσπάθεια του Παναγιώτη εδώ.


Τελικός απολογισμός


H διοργάνωση Athens Apnea 3 έχει ως τελικό απολογισμό για την Κυπριακή ομάδα:  1 Παγκύπριο ρεκόρ ,  2 μετάλλια στην κατηγορία Bi-Fins ( 1 ασημένιο , 1 χάλκινο) καθώς και μία 4η θέση επίσης στην ίδια κατηγορία.

INFINITY Freediving Team of Cyprus


Το ραντεβού ανανεώνεται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άπνοιας στις 10/05 και μία εβδομάδα αργότερα στο εθνικό πρωτάθλημα άπνοιας στην Κύπρο.

Μείνετε συντονισμένοι, θα υπάρξει και συνέχεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου