27 Ιουν 2013

ΑIDA pool world champiosnhip, Belgrade 2013 (Μέρος Δ)

Τελικοί δυναμικής άπνοιας χωρίς πέδιλα.

Στιγμιότυπο από τον τελικό της δυναμικής χωρίς πέδιλα.

Πριν από λίγες ώρες τελείωσε μία από τις πιο συναρπαστικές ημέρες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το έντονο κρύο που επικρατούσε στο χώρο της πισίνας φαίνεται πώς δεν ήταν αρκετό ώστε να μας στερήσει όμορφο θέαμα και συναρπαστικές επιδόσεις. Η σημερινή ημέρα περιελάμβανε τον μικρό και τον μεγάλο τελικό στο αγώνισμα της δυναμικής άπνοιας χωρίς πέδιλα.

Η Ιταλίδα Ilaria Bonin, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της προσπάθειας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους μικρούς τελικούς των ανδρών. Την παράσταση και την πρώτη θέση (9η στην τελική κατάταξη) έκλεψε ο Αυστριακός Goettling Eugen με επίδοση 182 μέτρων σημειώνοντας παράλληλα νέο εθνικό ρεκόρ. Ο Goettling θα πάρει μέρος και στον αυριανό μεγάλο τελικό της δυναμικής άπνοιας με πέδιλα μαζί με τον δικό μας Χρήστο Παπαδόπουλο.
Εθνικό ρεκόρ  από τον Αυστριακό Goettling Eugen, νικητή του μικρού τελικού με 182m.

Στην επόμενη σειρά αγωνιζόταν ο Άρης Ιωαννίδης. Είχε άλλη μία ευκαιρία να βελτιώσει το δικό του ρεκόρ στο αγώνισμα το οποίο ήταν στα 172 μέτρα. Παράλληλα ο Χρήστος και εγώ καταγράφουμε την προσπάθεια του Άρη σε βίντεο. Δίνω τις τελευταίες οδηγίες και μετά τον αφήνω να χαλαρώσει και να συγκεντρωθεί. Αντίστροφη μέτρηση, πλήρη εισπνοή και έφυγε...

Λίγα λεπτά πριν το ''ΟΤ''.

Η τακτική που θα ακολουθούσε αυτή την φορά ήταν διαφορετική. Ο στόχος ήταν μέχρι και τα 150m να μην επιταχύνει καθόλου και να διατηρήσει το γλίστρημα και την ηρεμία του ώστε να είναι όσο πιο οικονομικός γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας. Έτσι και έγινε... Με όμορφο στυλ και μεγάλα γλιστρήματα από τις στροφές φτάνει τον τοίχο των 175 μέτρων, σπρώχνει με το χέρι δυνατά και βγαίνει ένα μέτρο μακρύτερα. Την στιγμή της εξόδου τον παροτρύνω με δυνατή φωνή να ολοκληρώσει το πρωτόκολλο. Ο Άρης κρατιέται δυνατά από τις διαδρομές και περιμένει την ετυμηγορία του κριτή ο οποίος με κοιτάει με χαμόγελο..

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αντικρίζει την λευκή κάρτα. Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και 10η θέση στην γενική κατάταξη. Μία πολύ δυνατή παρουσία από τον Έλληνα αθλητή σε αυτό τον τελικό.


Άρης Ιωαννίδης μαζί με την οικογένειά του αμέσως μετά το ρεκόρ.

Μεγάλος νικητής του αγωνίσματος αναδείχθηκε ο Κροάτης Goran Colac με 206 μέτρα (video). Την δεύτερη θέση κέρδισε ο Peles Vanja επίσης από την Κροατία με 200 μέτρα ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alexey Molchanov από την Ρωσία με 195 μέτρα αφήνοντας τέταρτο με διαφορά μόλις ενός μέτρου(!) τον Τσέχο Michal Risian ο οποίος βγήκε στα 194 μέτρα.

Στο τελικό των γυναικών είχαμε 3 αθλήτριες οι οποίες έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στα 162 μέτρα. Νικήτρια αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η Ρωσίδα αθλήτρια Natalia Molchanova συντρίβοντας το παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντας βουτιά στα 182 μέτρα (video), αφήνοντας δεύτερη την Turcinovic Katarina από την Κροατία με 175 μέτρα. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο θα κερδίσει η Bourke Amber από την Αυστρία με 164 μέτρα. H αθλήτρια από την Ιταλία Ilaria Βonin η οποία ήταν και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ μέχρι εκείνη την στιγμή, βγήκε στα 157 μέτρα μένοντας στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

Natalia Molchanova, Νέο παγκόσμιο ρεκόρ DNF 182m. Εδώ λίγο πριν την επίσημη βουτιά.

Μόνο πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή ημέρα για την Ελληνική αποστολή μετά την 10η θέση και το νέο εθνικό ρεκόρ στην δυναμική χωρίς πέδιλα από τον Άρη Ιωαννίδη. Σειρά έχουν οι τελικοί στο αγώνισμα της δυναμικής άπνοιας με πέδιλα όπου θα δούμε τον Χρήστο Παπαδόπουλο στον μεγάλο τελικό να διεκδικεί μία θέση στους 8 καλύτερους αθλητές του αγωνίσματος.

Μείνετε συντονισμένοι...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου