29 Ιουν 2013

AIDA pool world champioship ,Belgrade 2013 (Mέρος Ε)

Τελικοί δυναμικής με πέδιλα.


Μόνο εκπληκτικά μπορεί να θεωρηθούν τα αποτελέσματα από τους τελικούς της δυναμικής άπνοιας με πέδιλα των ανδρών και γυναικών. Η θερμοκρασία είχε ανέβει αισθητά από χθες ανακουφίζοντας μας από το τσουχτερό κρύο των προηγούμενων ημερών. Η θερμοκρασία του νερού επίσης χαμηλή κάτι το οποίο βοήθησε όπως φάνηκε τους αθλητές να πάνε μακρύτερα.

Χρήστος Παπαδόπουλος, λίγο πριν την μεγάλη προσπάθεια.

Στις 09:00am καταφθάνουμε στον κολυμβητήριο μαζί με τον Χρήστο. Αφού περνάμε το απαραίτητο ''check in'' των αθλητών πάμε αμέσως να βρούμε μία ζεστή γωνία για να χαλαρώσουμε. Καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής ο Χρήστος δεν μιλούσε πολύ. Έδειχνε σκεπτικός και παράλληλα προβληματισμένος. Ήξερε ότι έπρεπε να δώσει κάτι παραπάνω από το 100% για να πλασαριστεί ανάμεσα στους πρώτους.Φυσικά μία ακόμη επίδοση κοντά στα 227 μέτρα δεν αρκούσε για να κοντράρει στα ίσια τους υπόλοιπους αθλητές, που έδειχναν να βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα! 

κατά την διάρκεια του ζεστάματος...


Λίγο αργότερα ξεκινάει το τυπικό ζέσταμα του. Μερικά 50άρια με μικρό διάλειμμα έδειχναν να είναι αρκετά για εκείνον. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο Άρης στο χώρο της πισίνας μαζί με την οικογένειά του. Ο ίδιος αλλά και εγώ δώσαμε τις τελευταίες οδηγίες στον Χρήστο πριν ξεκινήσει για τον αγωνιστικό χώρο. Η επιτυχία ήταν μεγάλη για τον ίδιο μόνο και μόνο γιατί είχε μπει μέσα στον μεγάλο τελικό. Από εκεί και πέρα όλα ήταν ανοιχτά γιατί οι μεγάλοι αγώνες ως συνήθως κρύβουν και μεγάλες εκπλήξεις....

Ο μεγάλος τελικός ξεκινούσε σε λιγότερο από 10 λεπτά. Οι αθλητές σιγά σιγά έβαζαν τα μονοπέδιλα, ενώ οι συνοδοί τους έδιναν τις τελευταίες οδηγίες και παράλληλα τους κρατούσαν ζεστούς με χοντρές πετσέτες ή μπουρνούζια. Αντίστοιχες ''υπηρεσίες'' προσέφερα και εγώ στον Χρήστο ώστε ο ίδιος να είναι συγκεντρωμένος μόνο στην βουτιά του. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες ενδεχομένως να δίνουν ένα ''extra bonus'' στην ψυχολογία του αθλητή, ίσως και όχι. Το άγχος πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μεγάλο τόσο για τον αθλητή όσο και για τον συνοδό του (μάλλον στον συνοδό μεγαλύτερο).


Χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση...


καθώς το βλέμμα μου χάνεται ανάμεσα στους αθλητές, ο κριτής ανακοινώνει αντίστροφη μέτρηση 2 λεπτών. Όλοι οι αθλητές έχουν πάρει τις θέσεις τους και χαλαρώνουν. Πλήρη εισπνοή, packing χρόνος μηδέν και όλοι μαζί ξεκινούν την προσπάθειά τους. Ο Χρήστος στους τελευταίους αγώνες συνηθίζει να πηγαίνει γρήγορα από τα πρώτα κιόλας μέτρα της προσπάθειας του. Αυτή την φορά η ταχύτητά του ήταν πιο αργή και παράλληλα πιο οικονομική. Αυτό κράτησε μέχρι τον τοίχο των 150 μέτρων όπου σιγά σιγά άρχιζε να ανεβάζει την ταχύτητά του. Ακολούθησε στροφή από τα 200 όπου ξεχύθηκε σε τρελή κούρσα καλύπτοντας πολύ γρήγορα την απόσταση μέχρι τα 225. Λίγες πεδιλιές ακόμα και έξοδος στα 237 μέτρα!! Τον παρότρυνα να ολοκληρώσει το πρωτόκολλο επιφανείας όμως ο Χρήστος έδειχνε αρκετά κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που είχε καταβάλει. Δυστυχώς οι αεροφόροι οδοί βυθίστηκαν λίγα εκατοστά από την επιφάνεια την στιγμή που ολοκλήρωνε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να λάβει την κόκκινη κάρτα από τον κριτή. Ο Χρήστος τερμάτισε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε εξαιρετικά δυνατούς αθλητές. 

Αποτελέσματα Δυναμικής άπνοιας με πέδιλα.


Πρώτος λοιπόν στην κατηγορία για άλλη μία φορά ο Κροάτης Goran Colac με τα απίστευτα 281 μέτρα, δείχνει ότι τελικά ο τοίχος των 300 μέτρων δεν φαντάζει ''όνειρο θερινής νυχτός'' όπως πιστεύαμε πριν από 2 περίπου χρόνια..Εξαιρετική προσπάθεια πραγματοποίησε και ο Alexey Molchanov με 269 μέτρα ο οποίος όμως ακυρώθηκε λόγο βύθισης αεροφόρων οδών.

Goran Colak , παγκόσμιο ρεκόρ  με 281 μέτρα.

Για τις γυναίκες η συνήθης ύποπτη Natalia Molchanova ( μητέρα του Alexey Molchanov), διέλυσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ βγαίνοντας στα 234 μέτρα ( προηγούμενο δικό της με 214). ''Άτυχη'' για άλλη μία φορά ήταν η Ιταλίδα πρωταθλήτρια Ilaria Bonin που έμεινε στην δεύτερη θέση με μόλις ένα μέτρο διαφορά από την Ρωσίδα ''υποβρύχιο'' η οποία όπως δείχνουν οι προθέσεις της έχει έρθει για να τα σαρώσει όλα!
Natalia Molchanova, παγκόσμιο ρεκόρ 234 μέτρα.

Συγχαρητήρια στον Χρήστο για άλλη μία φορά για την εξαιρετική παρουσία του, σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα!! Ραντεβού στον αυριανό μεγάλο τελικό της στατικής άπνοιας όπου αγωνίζομαι στις 10:45am. Επίσης ο Άρης θα λάβει μέρος στον μικρό τελικό για να διεκδικήσει τις θέσεις 9η-16η.

Μείνετε συντονισμένοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου