24 Ιουν 2013

''A.I.D.A. Pool world championship Belgrade 2013'' (Mέρος B)

Ημέρα 2η


Η πισίνα του αγώνα.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας περιελάμβανε το αγώνισμα της δυναμικής άπνοιας με πέδιλα. 
Αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο και πιο συναρπαστικό αγώνισμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι ανατροπές ήταν αρκετές με πολλά από τα φαβορί να μένουν εκτός του μεγάλου τελικού. Τα περιστατικά υποξίας ήταν και αυτή την ημέρα δυστυχώς αρκετά. Σίγουρα η αίσθηση του να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου σε συνδυασμό με το κλίμα του ανταγωνισμού, αναμφισβήτητα σε φέρνουν και κάποιες φορές σε φτάνουν, πέρα από το όρια σου... Τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησαν και οι τρεις αθλητές της αποστολής. 


Πρόκριση στον μικρό τελικό από τον Άρη Ιωαννίδη.









Το πρώτο Οfficial Top ξεκίνησε στις 09:00am με 8 αθλητές να ξεκινούν ταυτόχρονα τις προσπάθειές τους. Πρώτος από τους 3 Έλληνες αθλητές αγωνίστηκε ο Άρης Ιωαννίδης στις 09:20am. ο οποίος πέτυχε μία καθαρή επίδοση 185 μέτρων καταλαμβάνοντας την 24η θέση στο αγώνισμα. Ο Άρης είχε εξαρχής ως στόχο την δυναμική χωρίς πέδιλα όπου θα τον δούμε στον μικρό τελικό στις 27/06.



191 μέτρα και νέο προσωπικό ρεκόρ

Δεύτερος αγωνίστηκε ο Γιώργος Παναγιωτάκης στις 09:50am. Στόχος εδώ ήταν ένα ατομικό ρεκόρ συνοδευόμενο με λευκή κάρτα. Μετά από περίπου 3' βγαίνει στα 191 μέτρα και πετυχαίνει το στόχο του. Νέο ατομικό ρεκόρ κερδίζοντας έτσι την 20η θέση της κατάταξης. Μία ακόμα καλή εμφάνιση για τον ίδιο αλλά και για την ελληνική ομάδα.

Τελευταίος έχει δηλώσει να αγωνιστεί ο Χρήστος Παπαδόπουλος ο οποίος είναι και κάτοχος του εθνικού ρεκόρ με 218m μέχρι εκείνη την στιγμή. Επίσημος χρόνος βουτιάς 10:30am για τον Έλληνα αθλητή.



Ο Χρήστος όπως και όλοι μας, γνωρίζουμε ότι για να παίξουμε στα ίσια τους ξένους αθλητές και να καταφέρουμε να μπούμε στον Α τελικό, θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας από τα προκριματικά. Ο στόχος ήταν η στροφή από τα 200 μέτρα και μετά ότι καλύτερο βγει... Αυτές ήταν οι τελευταίες οδηγίες λίγα λεπτά πριν την επίσημη βουτιά.

Λίγο πριν την προσπάθεια...


Τελευταία ανάσα και φεύγει... Παράλληλα εγώ και ο Άρης καταγράφουμε την προσπάθεια του Χρήστου από τις εξέδρες. Μετά από 2:30'' γίνεται η στροφή από τον τοίχο των 200 μέτρων. Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν αρκετά καλά. Πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει ο αθλητής βγαίνει στα 227 μέτρα! Στην συνέχεια ακολουθεί λευκή κάρτα μέσα από χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς από εμάς αλλά και από τον ίδιο. Πριν λίγο ανακοινώθηκαν και τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα όπου ο Χρήστος κατέλαβε την 8η θέση στα προκριματικά και την απευθείας πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 28/06. Βίντεο από την προσπάθεια του Χρήστου εδώ

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει το αγώνισμα της στατικής άπνοιας. Από την Ελληνική αποστολή θα αγωνιστούν οι Γιώργος Παναγιωτάκης και Άρης Ιωαννίδης.

Μείνετε συντονισμένοι...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου