8 Ιουν 2013

Εθνική ομάδα ελεύθερης κατάδυσης 2013.


'Έχει μπει για τα καλά ο Ιούνιος. Κάποιοι αθλητές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονητικές τους εξορμήσεις στο βαθύ μπλε εν όψει του πανελληνίου πρωταθλήματος βάθους, το οποίο θα διεξαχθεί στην γνωστή περιοχή Λουτράκι - Κορινθίας το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Οι προσαρμογές που πρέπει να αναπτυχθούν στο σώμα του ελεύθερου δύτη ώστε να μπορέσει μέσα σε μία περίοδο τριών περίπου μηνών να βουτάει σε μεγάλα (?) βάθη, είναι πολλές. Ορισμένες από αυτές, όπως η Πνευμονική ελαστικότητα, μυϊκή αντοχή και εξισώσεις, απαιτούν χρόνο και συχνή επαφή από τον ίδιο το δύτη με το υγρό στοιχείο ώστε να μπορέσει το ανθρώπινο σώμα να τις κωδικοποιήσει και να καταφέρει εν τέλει ο αθλητής να πραγματοποιήσει την βουτιά του με ασφάλεια.
Στην αντίπερα όχθη τώρα ορισμένοι ''τυχεροί'' μετράνε πλακάκια στις πισίνες, προσπαθώντας να φτάσουν στην καλύτερη δυνατή φυσική τους κατάσταση εν όψει του ατομικού παγκοσμίου πρωταθλήματος άπνοιας σε αγωνίσματα πισίνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 2 εβδομάδες στο Βελιγράδι της Σερβίας. 'Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με ιδιαίτερα ανεβασμένο επίπεδο αθλητών και με συμμετοχές που ξεπερνάνε τις 150, κάνει την ελληνική αποστολή να προετοιμάζεται όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει επάξια στις αυξημένες απαιτήσεις του υψηλού ανταγωνισμού.
Κριτήριο επιλογής της εθνικής ομάδας για το συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν ο πανελλήνιος αγώνας άπνοιας με την ονομασία A.I.D.A pool-championship 2013 του συλλόγου AIDAHellas, που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα στο κλειστό κολυμβητήριο της Αργυρούπολης. Το επίπεδο του αγώνα αρκετά υψηλό και τα μετάλλια κερδήθηκαν από πολύ καλά προπονημένους αθλητές, με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία(δείτε αποτελέσματα εδώ).



Ελληνική αποστολή.


Η Τεχνική επιτροπή αποφάσισε ότι η σύνθεση της εθνικής ομάδας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου θα αποτελείται από τους:


  • Χρήστο Παπαδόπουλο
  • Γιώργο Παναγιωτάκη
  • Άρη Ιωαννίδη

Χρήστος Παπαδόπουλος


Είναι κάτοχος του ρεκόρ δυναμικής άπνοιας με πέδιλα με 218m. το οποίο πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες στον αγώνα 3rd Thessaloniki indoor apnea games στην Θεσσαλονίκη. Η επίδοση αυτή τον κατάσσει στους 4 καλύτερους αθλητές παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αγώνισμα, βάση του επίσημου ranking της A.I.D.A-InternationalΜιλώντας μαζί του τις τελευταίες μέρες ακούγεται αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό εν όψει αυτού του τόσο σημαντικού αγώνα.Στόχος του είναι να καταρρίψει-βελτιώσει για άλλη μία φορά το δικό του ρεκόρ, πράγμα που αν τελικά συμβεί θα τον φέρει όχι μόνο στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος αλλά ενδεχομένως να πραγματοποιήσει και την έκπληξη(!) Το ποιά θα είναι αυτή, αφήνω την σκέψη σας να οργιάσει.Η δική μου πάντως το κάνει ήδη....


Καλύτερες  αγωνιστικές επιδόσεις του Χρήστου:

Στατική άπνοια(STA): 5:00''
Δυναμική άπνοια με πέδιλα(DYN): 218m
Δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα(DNF): 111m
Σταθερά βάρη με πέδιλα(CWT): -85m
Free imerssion(FIM): -71m.


Γιώργος Παναγιωτάκης















Είμαι κάτοχος του ρεκόρ στατικής άπνοιας με 7 λεπτά και 46''. Επίσης κατέχω και το εθνικό ρεκόρ στην κατηγορία σταθερά βάρη με πέδιλα με -101m. Το 2012 ήταν για μένα μία χρονιά αποχής από τους αγώνες(στρατιωτικές υποχρεώσεις), πράγμα που με έκανε εν μέρει να ξεκουραστώ και να γεμίσω τις μπαταρίες μου τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά ώστε να δουλέψω σκληρά και να είμαι έτοιμος για το καλοκαίρι του 2013, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Καλαμάτας. Στόχος για φέτος ήταν να δουλέψω το κομμάτι της δυναμικής άπνοιας μιας και όλα αυτά τα χρόνια έδινα ιδιαίτερη βαρύτητα στην στατική και τα σταθερά βάρη. Το προπονητικό πλάνο της φετινής χρονιάς είναι εντελώς διαφορετικό. Μαζί με τον προπονητή μου Γιώργο Γεωργά, επικεντρωθήκαμε περισσότερο στο αδύναμο μου σημείο την δυναμική άπνοια. Μετά από μία δύσκολη σεζόν προπονητικά, κατάφερα επιτέλους να βρίσκομαι στην καλύτερη σωματική κατάσταση από όλες τις άλλες χρονιές. Στο πρωτάθλημα της A.I.D.A.Hellas κατάφερα να πραγματοποιήσω ατομικό ρεκόρ με επίδοση 189m στην δυναμική με πέδιλα. Στόχος μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να πλασαριστώ στον ''Α'' τελικό τόσο στην δυναμική όσο και στην στατική.Εφικτό;;; θα δείξει.

Καλύτερες αγωνιστικές μου επιδόσεις:


Στατική άπνοια(STA): 7:46''
Δυναμική άπνοια με πέδιλα(DYN): 189m.
Δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα(DNF): 116m.
Σταθερά βάρη με πέδιλα(CWT): -101m.
Free Imerssion(FIM):-71m.


Άρης Ιωαννίδης














O Άρης είναι κάτοχος του ρεκόρ δυναμικής άπνοιας χωρίς πέδιλα με 172m(!) που πέτυχε φέτος στον 5o Παγκρήτιο αγώνα δυναμικής & στατικής άπνοιας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον περασμένο Απρίλιο. Πιστός στα ραντεβού του με τις μεγάλες διοργανώσεις, δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτήν εδώ. Την συγκεκριμένη στιγμή ο 'Άρης βρίσκεται στην Κρήτη και διαγωνίζεται στο  ''6th mediterranean cup'' που διεξάγεται στην περιοχή Μύρτος. Ο Άρης όπως μου έχει πει , θα λάβει μέρος σε όλα τα αγωνίσματα. Έξαλλου το δυνατό του ''χαρτί''δηλαδή η δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα, είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία αγώνισμα στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οπότε η επιλογή του να διαγωνιστεί και στα υπόλοιπα, είναι κάτι το οποίο μόνο θετικό με βρίσκει.

Καλύτερες αγωνιστικές επιδόσεις του Άρη:


Στατική άπνοια(STA): 7:06''
Δυναμική άπνοια με πέδιλα(DYN): 206m
Δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα(DNF): 172m
Σταθερά βάρη με πέδιλα(CWT): -61m
Σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα(CNF): -57m
Free Imerssion(FIM): -65m


Τις ημέρες του αγώνα θα σας κρατάω ενήμερους  τόσο με φωτογραφικό όσο και γραπτό υλικό για την πορεία της εθνικής ομάδας από το Βελιγράδι της Σερβίας. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι.
Καλές και ασφαλείς βουτιές σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου